Projecten

Badpaviljoen Donburg

Klik voor vergrotingen

In Goes is Ballast Nedam Bouw, regio Zuid gestart met de nieuwbouw van het verpleegtehuis Ter Valcke.

Aan de Valckeslotlaan 200 in Goes is Ballast Nedam Bouw gestart met de uitvoering van gefaseerde nieuwbouw van verpleegtehuis Ter Valcke. Omdat het nieuwe gedeelte in de tuin van de oude instelling komt, vindt de bouw in verschillende fasen plaats. Nadat de eerste bouwfase is afgerond, verplaatsen de bewoners zich naar hun nieuwe stek. Vervolgens wordt het oude gedeelte gesloopt. Op de vrijgekomen plek komt dan ruimte voor de laatste fase.

De eerste fase wordt een blok met 75 kamers in drie bouwlagen, geschikt voor somatische patienten, revaliderende mensen maar ook ouderen die palliatieven hulp nodig hebben. Elke bewoner krijgt een aparte kamer met eigen sanitaire voorzieningen. In dit bouwdeel komen ook verschillende ruimten voor dagbehandeling.
In de volgende fase wordt aan het nieuwbouwdeel een blok van twee bouwlagen gekoppeld. Samen met de entree vormt dit blok straks de spil van het verpleegtehuis, het hart van Ter Valcke, het knooppunt tussen de hogere gedeelten en de lagere bebouwing aan de kant van de woonwijk. In de slotfase wordt een aantal woningen voor psychogeriatrische patienten gebouwd. Er komen 13 geschakelde woningen, van elk een etage hoog. Elke woning biedt plaats aan zes zelfstandig wonende en functionerende patienten.


<< Terug