Projecten

Badpaviljoen Donburg


Klik voor vergrotingen

Gedeputeerde Staten heeft besloten de verbouwing van het Zeeuws Museum te gunnen aan De Kok Bouwgroep BV uit Bergen op Zoom. Deze aannemer is kwalitatief en financieel de meest aantrekkelijke partij gebleken. De aanbesteding tot de verbouwing van het museum heeft plaats gevonden overeenkomstig de Europese richtlijnen.

De aannemer heeft twee onderaannemers ingeschakeld voor dit project. Wolter & Dros uit Heinkenszand zal zich bezig houden met de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties. Heijmerink|Wagemakers, vormgevingsatelier uit Nieuwegein neemt de museale inrichting voor zijn rekening. De vergunningen voor de bouw zijn verleend.

Naar verwachting is de globale projectplanning als volgt:

  • Grove verbouwing van augustus 2005 tot en met augustus 2006
  • Testen van nieuwe technischse installaties (klimaatbeheersing, veiligheid, etc.) van september 2006 tot en met november 2006
  • Bouwen van de presentaties van september tot en met november 2006
  • Plaatsen collectie van november 2006 tot en met februari 2007
  • Opening van het nieuwe Zeeuws Museum voorjaar 2007

Naar ontwerp van de Belgische architect Christian Kieckens wordt het Zeeuws Museum geheel opnieuw ingericht. Bij de opening in 2007 toont het museum zijn prachtige collecties porselein, zilver en schilderijen, maar ook de beroemde wandtapijten in een nieuw licht. Veel objecten, onder meer uit de collecties etnografie en streekdrachten zullen voor het eerst te zien zijn. In de nieuwe presentaties is een serie films te bezichtigen die de kunstenaars Paul en Menno de Nooijer speciaal voor het museum hebben gemaakt. De bezoeker kan in het museum gebruik maken van prachtige zaalgidsjes en handige videoguides. Bekende Zeeuwen zetten hun eigen parcours uit in het nieuwe museum, dat regelmatig wisseltentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen organiseert.

Meer foto's en informatie over dit project vind u hier!


<< Terug